Hayat...



Rio’da geçen klip bence en güzel yaz kliplerinden biri ve şarkıya zaten diyecek bir şey yok…

Bilenler bilir, Grammy adayı Melody Gardot benim de çok beğendiğim bir jazz/blues şarkıcısıdır. Bu yıl çıkan son albümü “The Absence” da diğer albümleri gibi çok başarılı.

Bilmeyenler için de 2003 yılında bir jip kendisine bisiklete binerken çarpmıştır. Sonraki 1 yıl beyin ve vücudundaki hasardan dolayı yatakta kalmış, yürümeyi, dişini fırçalamayı tekrar öğrenmesi gerekmiştir. Bugün de hala sürekli ağrı kesici kullanmakta, kısa ve uzun süreli hafıza problemleri, algılama ve konuşma da güçlükler yaşayabilmektedir.  Kendisinde dışarıdan fiziken görülen tek değişiklik ise gözlerinde oluşan hassasiyet sonucu ışıktan rahatsız olması nedeniyle, dışarıda sürekli taktığı güneş gözlükleridir.

Daha önce amatör olarak müzikle uğraşan ve piyano çalan Gardot, kazadan sonra piyanonun başına oturamadığı için yatarken gitar çalmayı öğrenmiş ve artık yüksek sesle müzik dinleyemediği için daha yumuşak soundlu türleri dinlemeye başlamıştır. Bir doktorun tavsiyesi ile müziği terapi aracı olarak kullanarak ilk bestelerini yapmaya başlamıştır. Bunların sonucu ilk albümünü de 2008’de çıkararak, çok başarılı müzik kariyerine başlamıştır.

Özetle, hayat böyle gariptir, havada uçan kuşlar falan vardır, serin kalın. İyi seyir ve dinlemeler….

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atomik Alışkanlıklar / Atomic Habits

İRADE: İnsanın En Önemli Özelliğini Tekrar Keşfetmek