Agile in Business - Varşova

Temmuz ayında Linkedin'den bir mesaj geldi. Mesajda Eylül ayında Polonya'da düzenlenecek Agile in Business etkinliğinde konuşmacı olup olamayacağım soruluyordu.

Mesajı alınca şaşırdım, Polonya ??, acaba fake bir mesaj mı diye düşünüp, tam olarak nereden arıyorsunuz, bu bahsettiğiniz konferans nedir diye sordum. İsmi Aleksandra olan organizasyonun proje yöneticisi, Computerworld Poland adına aradığını, benzer konferansı 4 yıldır yaptıklarını, bu yıl 5ncisini düzenlediklerini ve bizim Türkiye Finans'da yaptığımız Kurumsal Çevik Dönüşüm'ün ilgilerini çektiğini, bu sebeple katılmamdan mutluluk duyacaklarını söyledi.

Dünya ne kadar da küçükmüş gerçekten, ünümüz oralara kadar ulaşmış, diye düşündüm. Tam Bayram'a gelen konferans için öncelikle İçişleri Bakanı olarak eşim ile görüştüm, sağ olsun kendisi iyi tecrübe olur diyerek ilk onayı verdi; sonrasında CIO'muz Fahri Bey ve Genel Müdür'ümüzden de onayları aldım. Polonyalılar da çok detaycı ve işlerini iyi takip eden insanlarmış, uçak, otel ve diğer organizasyonları hemen yaptılar.

22 Eylül'de gerçekleşen sunuma, yolculuk sırasında bavullarımız kaybolduğu için, ödünç aldığım bir gömlek ve ayakkabı ile çıktım. Bunun dışında ise her şey güzeldi.

60'ı aşkın dinleyiciye Türkiye Finans'daki dönüşüm maceramızı ana hatları ile yarım saat içinde anlattım, sonraki 10 dakika soru ve cevaplar ile geçti. Sunum sonrasında ise bana ayrılan kısımda gelen kişilerin sorularını cevaplamaya devam ettim, burada da bir çok konu üzerinde tartıştık. Hem Computerworld hem de katılımcılar katılımım için teşekkür ederek, çok yararlandıklarını belirttiler.

Benim dışımda Hollanda - Philips ve Almanya'dan - Blinkist firmaları da kendi dönüşümlerini anlattılar. Onları dinleyip bazı konularda daha cesur ve planlı gittiğimiz için kurumum ve arkadaşlarımla gururlandım.

Organizasyon kapsamında 2-3 saat kadar bir Varşova gezisi organize edilmişti, orada tanıştığım diğer konuşmacılar ile beraber buna katıldıktan sonra, ertesi gün bayram tatili için Berlin'e yola çıktık.

Aşağıda sunumumu özet olarak paylaşıyorum..

http://www.computerworld.pl/konferencja/agile2015/start

http://www.slideshare.net/systred/enterprise-agile-transformation-case-study


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atomik Alışkanlıklar / Atomic Habits

İRADE: İnsanın En Önemli Özelliğini Tekrar Keşfetmek