Blinkist: My Commute Friend / Yol Arkadaşım





If you are living in a big city like İstanbul and going to work everyday, that means approximately 2 hours of your day passes while commuting. During this time a better option than listening to music is audio books.

One of the best apps for this purpose is Blinkist.

Last year, I met with one of the co-founders - Sebastian - in a conference. When he mentioned about the app, I downloaded the one month free version. After a try I liked it a lot and still using it. 

Blinkist presents only non-fiction books including management, leadership, history, politics and self development topics. Berlin based company provides maximum 15 minutes summaries in English. At first they had only written content, but related their user requests, they started to present audio versions for commuters. 

As a result, people who don't have enough time to read new things have no excuses to read or listen at least one book a day. You may reach the the application through web,  android or ios. 

Good reads...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eğer İstanbul'da yaşıyor ve çalışıyorsanız, günde en az iki saatiniz trafikte geçiyor demektir. Bu sırada müzik dinlemekten daha yararlı yapılabilecek en iyi şey de bence sesli kitap dinlemek.

Bu konudaki en iyi uygulamalardan biri de Blinkist

Kurucularından biri olan Sebastian ile geçtiğimiz yıl bir konferansta tanıştık. Uygulamadan bahsedince indirip bir aylık ücretsiz denemesini yaptım. Oldukça memnun kaldım ve üyeliğimi devam ettirdim.

Blinkist'de sadece non-fiction, yani yönetim, liderlik, tarih, politika, kişisel gelişim konularında içerik yer alıyor. Berlin merkezli girişim, bu tarz yeni çıkan hemen hemen tüm kitapların, 15 dk'yı geçmeyecek şekilde özetlerini üyelerine sunuyor.  Sadece İngilizce olan içerikler ilk başta yazılı olarak paylaşılırken, üyelerinin bu içerikleri özellikle araba kullanırken dinlemek istemelerini iletmeleri üzerine, sesli özet haline de getirmeye başlamışlar.

Bu sayede ne kadar kitap okumaya vaktim yok deseniz de en azından günde bir kitabın en kritik noktalarını içeren özetini gözden geçirebilmiş oluyorsunuz. 

Uygulamaya web, android ya da ios'dan ulaşabilirsiniz. 

İyi okumalar,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atomik Alışkanlıklar / Atomic Habits

İRADE: İnsanın En Önemli Özelliğini Tekrar Keşfetmek