Başarısızlık Hikayeleri / Failure Stories

 


Danışmanların yazdığı kitaplar genellikle kendi başarılarını anlatır. Süha Selçuk ise "çeviklik" kavramına farklı bir açıdan yaklaşarak, başarısızlık hikayelerine yer vermiş. Danışmanlık verdiği kurumlarda yapılan hataları ve kendisinin isteyip de gerçekleştiremediklerini örnekler ile anlatmış.   

Kurum ve insanların gelişimi, başarıların ardından değil, başarısızlıkların ardından neyi yanlış yaptık, neyi farklı yapmalıyız, neleri düzeltmeliyiz diye düşünmeye başladıklarında gerçekleşir. Her önemli değişimin öncesinde mutlaka büyük bir problem vardır. Bu bakımdan kitabı okuduğunuzda aslında sizin kurumuzda olabilecek aksaklıkları da görmüş ve onları düzeltmenin yollarını da düşünmeye başlamış oluyorsunuz.

Tabii bu hikayelerin arkasında ciddi kaynak araştırması yapıldığını da aralardaki bilgilerden anlıyorsunuz. Çizimler ile de anlaması zor olabilecek bazı kavramların tanımları özetlenmiş ve desteklenmiş.

Kendisini sektörde büyük kurumlara verdiği danışmanlıklar ve düzenlediği uluslarası konferanslardan da tanıdığım Süha Bey'i, bizlerle tecrübelerini paylaştığı ve sektöre "çeviklik" üzerine farklı bakış açısı kazandırdığı için tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.  

Kitabı özellikle yazılım dünyasında çevik organizasyonlarda çalışan / çalışmak isteyen kişilere tavsiye ediyorum. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Books written by consultants often describe their own successes. Süha Selçuk, on the other hand, approached the concept of "agility" from a different perspective and included failure stories. He explained the mistakes made in the institutions where he gave consultancy and what he wanted but could not realize, with examples.

The development of institutions and people happens not after successes, but after failures, when they begin to think about what they did wrong and where they should change. There is always a big problem before every important change and transformation. In this respect, when you read the book, you actually see the problems that may be in your own institution and start to think about ways to fix them.

Of course, you understand while reading the book that there is also serious literature review behind these stories. Definitions of some concepts that may be difficult to understand are summarized and supported with illustrations.

I congratulate Mr. Süha, whom I know from his consultancy services to major institutions in the sector and the international conferences he organized, for sharing his experiences with us and bringing a different perspective on "agility" to the sector. 

I especially recommend the book to people who work / want to work in agile organizations in the software world.

https://www.idefix.com/Kitap/Basarisizlik-Hikayeleri/Egitim-Basvuru/Kisisel-Gelisim/urunno=0001867177001

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atomik Alışkanlıklar / Atomic Habits

İRADE: İnsanın En Önemli Özelliğini Tekrar Keşfetmek